Breaking News
Home / Световна технология / Доклади за проучване на сигурността на Uber Повече от 3000 доклади за сексуално посегателство при пътувания в САЩ миналата година

Доклади за проучване на сигурността на Uber Повече от 3000 доклади за сексуално посегателство при пътувания в САЩ миналата година



В допълнение към последните новини за причудния брой с отделянето на бани Uber отдавна се бори с безопасността на пътниците си, въпреки че едва сега сме наясно с степента на проблема ( на английски) поне в САЩ) любезното съдействие на първото проучване на компанията относно опасни инциденти, включващи возене.

Според доклада от четвъртък, който обхвана само пътуванията в САЩ между 201

7 и 2018 г., Uber получи 3,045 доклада за сексуално посегателство при пътуване с още девет убити и 58 убити при катастрофи. Числата от 2017 г. разказват почти идентична история. Uber заяви, че е използвал умишлено широко определение за сексуално посегателство, като се започне от неконсенсусно целуване на "несексуална част от тялото" до опит за изнасилване и изнасилване, като по-голямата част от документираните инциденти включват нежелано докосване до "част от сексуалното тяло", т.е. устата на човек, засегнати или гениталиите.

Въпреки че по-ранните изследвания вече хвърлиха светлина върху разпространението на съобщенията за сексуално посегателство и други актове на насилие в които е включена услугата, прозрачността на Uber сочи някои от първите официални Обърнете внимание на проблема, тъй като в момента нито един полицейски отдел или правителствена агенция не открива престъпление, свързано с превоз на превоз. Състезатели като Lyft също нямаха сравними числа.

"Ние не вярваме, че корпоративната тайна ще направи някой сигурен", отбелязва Uber в резюмето на доклада .

В упоритите спомени от цялото проучване, компанията потвърждава, че тези инциденти представляват малка част от общо 2,3 милиарда пътувания в Uber, извършени в САЩ за същия период, и близо 4 милиона пътувания на ден услугата, 99,9 процента приключват без съобщени инциденти със сигурността.

Въпреки това главният юридически директор на Uber и водеща сила зад доклада, Тони Уест, посочи резултатите в интервю с New York Times . Изпълнителният директор Дара Хосровшахи също изрази в Twitter своите чувства към жертвите на тези хиляди документирани инциденти.

„Сърцето ми е с всеки оцелял от това твърде често срещано престъпление. Работата ни никога не е свършена, но днес правим важна крачка напред. "

И явно хората не си резервират каране." t единствените изложени на риск. „Мотористите също са жертви“, пише компанията в своето резюме. Докато 92 процента от съобщените жертви на изнасилване са пътници, шофьори и шофьори съобщават за други видове сексуални посегателства, като нежелано целуване и докосване с подобни темпове, каза Uber. А от 19 убийства, които Uber документира през този двугодишен период, седем от жертвите са шофьори, докато осем са пътници (компанията определи останалите четирима като „трети страни“ и околните зрители).

С този доклад (и обещанието да публикуваме тази статистика на всеки две години оттук нататък ) Uber изглежда изпълнява миналогодишното обещание, че компанията " сериозно се занимава с безопасността ". Оттогава Uber внедри няколко нови функции за сигурност, като например: Например, авариен бутон в приложението отключва вашето местоположение и подробности за пътуване за 911 незабелязано. Тази опция ви позволява да споделяте шофьорските си данни с надеждна трета страна, за да ги уведомите, че сте пристигнали безопасно, и функция за проверка на лична карта, която позволява на водача да докаже с selfie, че той е този, който проверява в профила си изходи. Предполага се, че компанията утрои размера на екипа си по сигурността от 2017 г. до 300 служители. Това вероятно се дължи отчасти на неговите няколко кръга за освобождаване от отговорност чрез които са били изкормени други отдели като маркетинг и инженеринг.

Очевидно Uber също е затегнал изискванията си за преглед на тези, на които изобщо е разрешено да шофират за компанията. Според Uber над 40 000 шофьори са били изгонени от служба след внедряване на система, която непрекъснато проверява водачите за възможни престъпления. Проверките на Uber дисквалифицират всеки, който е извършил престъпление през последните седем години. Няма обаче определени срокове за определени престъпления с насилие като сексуално посегателство, отвличане и убийство. По време на двугодишния период, разгледан в доклада за безопасност на Uber, компанията заяви, че процесът на проверка филтрира повече от един милион потенциални шофьори, които не са успели тези тестове, включително черен списък на забранени водачи, заедно с няколко други нови мерки за сигурност за Планирани са 2020 г. . Според доклада на "Таймс", Уест също планира да споделя информация за потенциално опасни шофьори, които са съобщавали за пътници, въпреки че той не е влизал в подробности.

Разрешено, лентата е смешно ниска за всички функции за сигурност, за които Uber мисли. В крайна сметка това е компанията, комерсиализирала фалшива „Безопасна фея на вози“ за да изневери милиарди пътници. Всичко, което трябва да направи, е да избягва безсрамно от сенчестата си репутация.


Source link