Breaking News
Home / тенденции / Как да инсталирате шрифтове на трети страни в iOS 13

Как да инсталирате шрифтове на трети страни в iOS 13
С iOS 13 Apple преработи начина, по който можете да инсталирате и използвате персонализирани шрифтове на вашия iPhone или iPad. В предишните версии на мобилната операционна система можете да изтегляте и използвате несистемни шрифтове на устройството си Apple, но процесът беше сложен и ограничен. В iOS 13 Apple направи изтеглянето и промяната на шрифтове вградено преживяване, въпреки че дори сега тази функция все още е ограничена до няколко приложения на Apple като Pages, Numbers и Keynote. Тук ще ви преведем през основите на това да започнете с шрифтове на трети страни в iOS 1

3.

С iOS 13 можете да инсталирате персонализирани шрифтове, като първо изтеглите определени приложения за шрифт от App Store и ги управлявате в настройките. За да контролирате тези шрифтове, работете с приложението, което използвате.

Контролиране на шрифтове в iOS 13

Въпреки че все още не можете да използвате всички шрифтове на трети страни в Apple Mail (шрифтът на Adobe е единственият, който работи в момента), приложението ви дава поглед върху iOS Fonts Manager.

 • В горния десен ъгъл на клавиатурата намерете Лява сочеща стрелкаи докоснете за достъп до бързата лента с инструменти.
 • Натисни Аа Икона за показване на наличните опции за форматиране.
 • Натисни Стандартен шрифт за показване на Font Manager, който съдържа всички текущи шрифтове. Всички изтеглени от вас нови шрифтове също ще се появят в този списък.
 • Отидете на Настройки> Общи> ШрифтовеЩе видите също списък на всички инсталирани шрифтове (ако има такива) и подкана за изтегляне на шрифтове от App Store. Освен това можете да получите достъп до App Store директно от главния екран на вашия телефон.
 • Натисни Отворете App Store Докоснете бутона Търсене Икона и въведете Fonts, Ще видите няколко категории, от които да избирате. Не изтегляйте клавиатури, просто изтегляйте шрифтове от сериозни тоалети като Font Diner.
 • Докоснете всеки файл с шрифт, за да видите информация за шрифта, като например: B. Авторско право, размер на файла и шрифтове, съдържащи се в тях. Можете също така да видите формати букви / цифри, абзаци и знаци.

Опциите за безплатен шрифт са изключително ограничени, както и приложенията за шрифт, които са съвместими със схемата за директно инсталиране на iOS 13. Очакваме, че допълнителни потребителски шрифтове ще бъдат достъпни във времето и в следващите операционни системи като iOS 14, която все още е в бета версия. Adobe предостави много шрифтове, които можете да изтеглите от приложението Creative Cloud iOS, които да използвате във Photoshop за iPad, както и в собствения офис пакет на iOS на Apple. Не е нужно да сте абонат на Creative Cloud за достъп до шрифтовете на Adobe. Трябва обаче да създадете безплатен акаунт в Creative Cloud. Приложението Font Diner също предоставя списък с безплатни възможности за избор.

Не очаквайте всички приложения да се държат по същия начин. Безплатната инсталация на приложението Fonteer работи малко по-различно от тази на Font Diner, както и iFont. Можете обаче да групирате шрифтове от Google Fonts и Font Squirrel в колекции.

За да изтриете шрифт, отидете на Настройки> Общи> ШрифтовеИли прекарайте пръст наляво върху шрифт в списъка или докоснете Редактирам горе в дясно. Изберете шрифтовете, които искате да изтриете, и натиснете Премахване,

Използване на шрифтове на трети страни

Понастоящем персонализираните шрифтове са достъпни най-вече само за Страници, Номери и Основна информация за вашите устройства с iOS. Шрифтът на Adobe беше единственият, който можеше да се използва в Apple Mail. Очаква се още приложения да се появят на борда, но графикът остава неясен.

 • За да използвате персонализирани шрифтове сега, стартирайте едно от приложенията за производителност на Apple на вашия iPhone или iPad.
 • Например, създайте нов документ на Страници и чукнете четка Икона в горната част, за да се покажат опциите за форматиране.
 • Чукнете ABC Икона за показване на наличните шрифтове.
 • Превъртете списъка с шрифтове. Всички шрифтове на трети страни, които сте инсталирали, ще се появят тук.
 • Докоснете шрифта, за да го изберете и започнете да пишете или заменете текст, като изберете и изберете новия шрифт.

Шрифтовете на трети страни със сигурност са вълнуваща част от проектирането и редактирането на вашето мобилно устройство. Въпреки че функцията за шрифт все още работи в iOS 13, все още можете да я използвате с безплатни приложения за производителност на Apple и в някои случаи Apple Mail.

Препоръки на редактораSource link