Breaking News
Home / технология / Как да намерите специални символи на клавиатурата на телефона си

Как да намерите специални символи на клавиатурата на телефона сиДобре дошли в TNW Basics, колекция от съвети, ръководства и съвети как лесно да извлечете максимума от вашите джаджи, приложения и други неща.

Имали ли сте някога проблем, когато търсите необичайна или специална буква или препинателен знак, докато пишете текстово съобщение, но не е на вашата клавиатура. Не се притеснявайте, те са там ̵

1; по този начин можете да ги намерите.

Повечето телефонни клавиатури са проектирани да изглеждат като повечето стандартни оформления на физическа клавиатура. Най-често срещаната от тях е QWERTY клавиатурата. Както iPhone, така и Android увеличават максимално зоната, като съхраняват числата и знаците на отделна клавиатура. Но дори и при най-ефективния дизайн, има някои символи, които не го правят върху тази видима част от клавиатурата.

Но не се страхувайте, защото има лесен начин да намерите всички тези герои. Всъщност те са добре на клавиатурата ви. Просто трябва да направите малко повече, за да ги видите. За простота ще използваме екранни снимки на iPhone, за да демонстрираме това, но той работи и на Android.

Когато търсите конкретен символ, потърсете стандартния латински символ, на който той е най-сходен. След това задръжте пръста си върху този символ и трябва да видите малко изскачащо меню на клавиатурата, показващо всички вариации на този символ. Например, тук са различни “а” символи, вложени в стандартната буква на клавиатурата на iPhone:

Това не са само варианти на стандартни букви, които можете да намерите скрити във вашата клавиатура. В зависимост от това къде живеете, на клавиатурата ви може да има само един паричен знак – в моя случай знакът на американския долар. Но това, че това е там, не означава, че не можете да използвате други – просто задръжте знака за долар и ще се появят други символи за пари.

Това важи и за някои други специални знаци. Редакторът Ашли Бишоф напомни на всички, че тиретата са скрити под стандартния тире.

И това е! Сега, в допълнение към обичайния каталог на емоджи, имате изцяло нов свят от герои, които да използвате на телефона си. Късмет!

Pssst, ей!

Бихте ли искали да получавате ежедневно техния бюлетин на Sassest във вашата пощенска кутия БЕЗПЛАТНО всеки ден? Разбира се: запишете се за Големия спам тук.
Source link