قالب وردپرس درنا توس
Home / Nachin na Zhivot / Оцеляване на най-бързите: балансиране на претеглянето на сложността на бизнеса

Оцеляване на най-бързите: балансиране на претеглянето на сложността на бизнеса
Във времена на постоянни иновации и променящи се очаквания на клиентите, бързината на бизнеса никога не е била толкова важна. Най-адаптивните компании имат най-голям шанс за успех. За разлика от това, времето се губи за компании, затворени от сложни и разединени бек-офис системи.

По-специално, утвърдените компании, които са на пазара повече от десетилетие, са изправени пред реални предизвикателства ̵

1; от силози до наследени системи, което забавя иновационния им капацитет и остава от значение за клиентите. Скорошно проучване на Oracle и The Confederation of British Industry показва колко безпощадна може да бъде тази промяна, като половината от най-големите компании FTSE100 изчезват от индекса от 2009 г. Накратко, големите компании са изложени на сериозна опасност да бъдат изоставени. [19659002] Бизнесът, който не може да се движи със скоростта на своите клиенти и овладява безмилостна промяна, не може да се конкурира на днешния цифров пазар. Въпреки че те няма да изчезнат за една нощ, резултатът в крайна сметка ще бъде намаляването на приходите, интензивен хаос за идентифициране на дълбоко засегнати проблеми, увеличаване на неотносимостта и неизбежната спирала на смъртта.

За разлика от тях, компаниите имат смелостта да се адаптират към днешните обстоятелства и да използват темпото на промените като оръжие за конкуренция.

Епоха на объркване

Неслучайно някои от най-малко свързаните компании страдат най-много от сложността. За да отговорят на променящите се нужди на клиентите, организациите се нуждаят от поглед върху различни източници на данни и способност за бързо реагиране.

По-нататъшното развитие е възможно само чрез състояние на свръхсвързаност, при което данни за корпоративни клиенти, клиенти и доставчици, лесно достъпни за цялата организация. Ако главният финансов директор се нуждае от представа за производителността на служителите, той трябва да има достъп до данните за човешки ресурси за секунди. По подобен начин, главен служител в областта на човешките ресурси, който търси информация за финансовото въздействие на нов служител, следва да може да извлича данни от финансовата област.

Докато стремежът към хипер свързаност е прост, истинското предизвикателство е да се постигне това. Най-голямото препятствие за мениджърите е често пренебрегваният бек офис. Ето някои от основните характеристики, включително заплати, човешки ресурси и веригата на доставки. Това е машинното отделение на организацията. Така че, ако не работи ефективно, цялата компания спира.

За да са в крак с промените, организациите трябва да използват планирането на корпоративните ресурси, за да управляват ефективно, оптимизират и използват данните в ежедневните бизнес функции.

Автоматизиране, интегриране, итерация

За да бъдат изравнени бизнес лидерите, базовият бек офис трябва да бъде интегриран и свързан. Мигрирането на различните ви функции в облака избягва фрагментирането на системата. Това също означава, че имате всички данни на едно място и имате гъвкава, мащабируема и сигурна среда, в която можете да правите промени. Това води до подобрена производителност, пъргавина и видимост.

Въпреки това организационните функции като HR и финанси все още отнемат време и ресурси. Прости, повтарящи се задачи, като обработка на плащания, ще продължат да разсейват служителите ви от задачите с по-висока стойност. И няма да промените перспективите за една нощ. Способността ви да се адаптирате и променяте организацията си все още е възпрепятствана от културната съпротива и дългогодишния опит.

За да преодолеят тази съпротива, компаниите трябва да се опитат да опростят, стандартизират и автоматизират приложения, вградени в изкуствен интелект (AI) и машинно обучение (машинно обучение). ML). Например, приложението ML може лесно да одобрява проблеми автоматично и да маркира тези, които изискват допълнително проучване.

Свързан, базиран в облак бек офис е солидна основа, върху която да се изграждат тези споделени, самоизпълняващи се процеси по-ефективно. и които филтрират в цялата компания.

Също така е важно служителите, партньорите и заинтересованите страни да променят промените. Водени от върха и направени от земята нагоре, очакването трябва да е, че провалът не е лошо нещо. Малките предприятия могат да бъдат гъвкави, но може да нямат установените процеси, докато големите компании могат да имат обратен проблем. За да изградите правилната култура на промяна за вашия бизнес, е важно да сте отворени за всички отговори и различни модели.

United we stand

Последиците от свързването на данни и автоматизирането на процесите в бизнес единиците са трансформативни. Снабдени с правилните инструменти, бизнес лидерите могат да получат несравнима видимост в операциите, което води до подобряване на сътрудничеството, производителността и способността да предвиждат промени.

Това не може да стане по-добро време. Нашите изследвания показват, че [3/45/09] почти три четвърти от персонала и финансовите мениджъри се борят да се съсредоточат върху бъдещата стратегическа посока поради липса на сътрудничество и мислене твърде краткосрочно. Но с един-единствен източник на точни данни, бизнес лидерите вече не трябва да вземат решения в тъмното.

Можете да използвате и по-сложни инструменти. Например, прогнозиращото моделиране позволява на компаниите да прогнозират нуждите от бюджет и персонал и да реагират рано, за да избегнат бъдещи кризи. AI решенията също могат да получат представа за големи количества данни на трети страни, които в противен случай биха били недостъпни за бизнеса. Като цяло могат да се вземат по-добри решения, основани на доказателства, които да спомогнат за развитието на бизнеса.

Много организации вече са признали тези предимства. Amplifon, най-големият световен производител на слухови апарати, успя да подобри опита на клиентите и работния си опит, като същевременно разшири своята мрежа и клиентска база. Платформата, основана на облака, беше катализаторът, разпространявайки общи модели на управление, показатели и KPI в много страни.

Глобалната модна компания Apparel Group също донесе иновации чрез комбинация от интелигентни облачни приложения. Чрез централизиране на данните в един източник на информация, марката придоби преглед на своите глобални дейности и запознаване с възможностите на новите марки и пазари.

Свързаността и сложността са като два края на трион. Когато едната страна тръгне нагоре, другата слиза; Колкото по-малко сте свързани, толкова по-трудно е да управлявате бизнеса.

С мрежов, автоматизиран начин на мислене, една стратегия може да бъде разработена на върха и да бъде приложена бързо до края. Тази гъвкавост позволява на компаниите да поддържат темпо и да се развиват по-бързо от своите конкуренти.

И накрая, не въвеждайте пазара, като го следвате.

Деби Грийн, вицепрезидент по приложенията, Oracle Германия


Source link