Home / Световна технология / Правителството на САЩ предложи да се манипулира насоките за CDC, за да се избегне недостигът на маски

Правителството на САЩ предложи да се манипулира насоките за CDC, за да се избегне недостигът на маски Dr. Ричард Брайт, бивш директор на Биомедицинския орган за напреднали изследвания и развитие, свидетелства на 1<div class="e3lan e3lan-in-post1"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- Text_Display_Responsive -->
<ins class="adsbygoogle"
   style="display:block"
   data-ad-client="ca-pub-7542518979287585"
   data-ad-slot="2196042218"
   data-ad-format="auto"
   data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script></div>4 май 2020 г. във Вашингтон пред подкомитета на Енергийната и търговската комисия по здравеопазване и търговия.

Dr. Ричард Брайт, бивш директор на Биомедицинския орган за напреднали изследвания и развитие, свидетелства пред подкомитета на Енергията и търговията на House of Health на 14 май 2020 г. във Вашингтон, окръг Колумбия.
Снимка : Гети Имиджис

САЩ Според д-р. Ричард Брайт, представител на сигнали, който за първи път публично даде показания в четвъртък, предложи правителството да манипулира информацията дали маските N95 работят срещу разпространението на вируса на короната на публично място. Измамата беше опит за избягване на затрудненията и запазване на маските на разположение на американските здравни работници, но вероятно имаше общонационално въздействие, което кара много хора да смятат, че всички маски са безполезни или дори вредни по време на пандемия. Свидетелствата на Брайт са първото потвърждение от висш служител, че правителството на САЩ активно се опитва да разпространява невярна информация за маски N95 по време на пандемията Covid-19.

Dr. Брайт каза на подкомисията по здравеопазване на Камарата в четвъртък за опитите си да предупреди другите в Министерството на здравеопазването и човешките служби за предстоящата липса на маски през януари и началото на февруари, точно както новият коронавирус се разпространява извън разпространи Китай. Брайт каза, че служителите на срещата само заявиха, че ще променят препоръките на CDC, за да не позволят на обществеността да купува маски.

„Заявих, че знаем, че ще има критичен недостиг на тези доставки. Трябва да направим нещо, за да стимулираме производството “, каза д-р. Брайт, бившият топ специалист по ваксини в HHS, относно среща с служители на HHS на 7 февруари.

"Те заявиха, че ако установим, че има дефицит, просто ще променим указанията на CDC, за да информираме по-добре хората, които не трябва да носят тези маски, така че тези маски за може да задържи нашите здравни работници “, каза д-р Ярък.

„Моят отговор беше:„ Не мога да не мисля, че можете да седнете и да го кажа с право лице “, каза Брайт. "Това беше абсурдно."

Проклетото разкритие излезе на бял свят при анкетата на депутата от демократите Кати Кастор от Флорида. Д-р Брайт, който беше принуден да излезе от ролята си в HHS от колове на Тръмп, които се агитираха за използването на хидроксихлорохин заяви, че федералното правителство знае от 2007 г., че страната е изправена пред липса на маски в Съединените щати ще бъде събитието на пандемия. И правителството преразглежда тази оценка всяка година от 2007 г. и стига до същото заключение: имаме нужда от повече маски.

Bright е често използван Терминът „респираторни маски“, използван в неговите показания, се отнася до маски с висока степен на защита, като например маската 3M N95 , въпреки че думата често се бърка с „вентилатори“, което е нещо съвсем различно.

Вместо само да каже на американците, че маските са полезни, но трябва да бъдат запазени за фронтови здравни работници, правителството на САЩ се опита да измами своите граждани. Проблемът с тази стратегия, разбира се, е, че американците ще си спомнят само, че им е било казано, че маските няма да работят, след като компании като 3M се набият и маските са в изобилие.

На 2 март американският общ хирург Dr. Джером Адамс каза на обществото, че маските просто не работят когато се използват от обикновени хора.

„Сериозно хора – СТОПЕТЕ КУПУВАМЕ МАСКИ!“ Адамс туитира в началото на март, когато вирусът на корона уби поне шестима души в Съединените щати. "НЕ са ефективни за предотвратяване на обществото да получи #Coronavirus, но ако доставчиците на здравни грижи не могат да ги накарат да се грижат за болни пациенти, те ще изложат нас и нашите общности в риск! „

В американската здравна индустрия е признато, че маските помагат за намаляване на разпространението на вируси на корона, когато се използват от всички, а N95 е златният стандарт за защита. Д-р Оттогава Адамс промени мнението си и призна, че хората трябва да носят маски, но не спори, че обществеността носи N95 маски, които все още са в недостиг.

Служители на общественото здравеопазване на места като Хонконг и Тайван бяха предупредени през януари, че маските могат да помогнат в борбата с разпространението на болестта и са неразделна част от техните стратегии за борба с вирусите, както и широкото тестване и проследяването на контакти. Но много служители на общественото здравеопазване в Съединените щати, до голяма степен базирани на CDC, настояват, че маските не са нищо повече от театър за здравна сигурност, който само дава на хората илюзията за защита.

„Моля, внимавайте, ако сте болни. Ако отидете на претъпкано място, сложете си маска, дори и да не сте болни, защото другите, дори ако имат етикет за кашлица или кихане, все още могат да се свържат с вас. "Д-р Габриел Леунг, основател на Центъра за сътрудничество по епидемиология и контрол на инфекциозните заболявания на СЗО, заяви на пресконференция в Хонконг на 21 януари в коментари, с които Gizmodo се занимаваше по това време .

Dr. , Целият 6-часов доклад на Брайт е достъпен на YouTube и е доста проклет. Дългото и краткото: Режимът на Тръмп все още няма план за разрешаване на тази здравна криза – криза, с която други страни се справят с много, много по-добре .


Source link