Breaking News
Home / Нова технология / Русия стартира първата в света ваксина COVID-19 утре, 12 август: Всичко, което трябва да знаете

Русия стартира първата в света ваксина COVID-19 утре, 12 август: Всичко, което трябва да знаетеВаксината Gamaleya ще бъде дадена първо на лекари и учители, последвана от кампания за масова ваксинация през октомври.

Бележка на издателя: Тази история е публикувана за първи път на 6 август 2020 г. и отново е публикувана утре поради пускането на ваксината. Той също беше редактиран, за да включи някои притеснения от Асоциацията на организациите за клинични изпитвания

В надпревара за ваксина, която ще защити хората от новия коронавирус, в момента шест кандидати от цял ​​свят са в трета фаза на изпитвания върху хора. Според последните доклади от Русия, един от техните кандидати е преминал успешно и трите фази на клиничните изпитвания при хора. Според съобщенията Русия скоро ще започне производството на ваксината и вече има планове за мащабна национална ваксинална кампания.

В момента Русия има два кандидата за ваксина COVID-1

9 – един, ваксина, разработена от държавния център за вирусология и биотехнология на вектора. Втората е ваксина, направена от Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология в Гамалея съвместно с руското министерство на отбраната.

От 1 август ТАСС съобщава, че изпитванията върху хора с Gam-COVID-Vac Lyo – кандидатът за ваксина от Научноизследователския институт в Гамалея, вече са завършени. Регистрацията на ваксината ще започне още от 10 до 12 август. След това ваксината ще бъде доставена “в рамките на три до седем дни след регистрацията” в съответствие с a Bloomberg Доклад.

“Клиничните проучвания с коронавирусна ваксина, разработени от центъра” Гамалея “, са завършени. Регистрацията на ваксината е в процес на подготовка”, казва руският здравен министър Михаил Мурашко в доклада.

Русия ще пусне първата в света ваксина срещу COVID19 утре, 12 август.  Всичко, което трябва да знаете

Изпитванията върху хора с Gam-COVID-Vac Lyo – кандидатът за ваксина от Научноизследователския институт в Гамалея, вече са завършени.

ТАСС съобщава, че ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции (RDIF) Кирил Дмитриев заяви, че хората, инжектирани с Gam-COVID-Vac Lyo, са развили имунитета на 21-ия ден след получаване на първата доза. Той каза, че след като получи втората инжекция, имунитетът й се удвои.

“Мога да ви кажа, че в първата и втората фаза след 21 ден сто процента от хората развиват имунитет. След втория изстрел той се удвоява. Сто процента от животните също бяха защитени (срещу новия коронавирус).” – каза Дмитриев,

Едва на 13 юли обаче докладите излязоха с Русия, която твърди, че са техни изпитване на фаза I с две части Какъв успех.

Русия не е публикувала никакви резултати от своите опити за ваксини. Световната здравна организация беше Проследяване на различни кандидати COVID-19 и не спомена, че ваксината елиминира и трите фази на човешки изпитания. Здравните експерти са загрижени, че е Русия Нарежете ъглите и проследете бързо процесът, който застрашава хората. СЗО също се намеси и призова страната да следва установените насоки за създаване на “безопасна и ефективна ваксина”.

Това заяви говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер на пресконференция“Понякога отделни изследователи твърдят, че са намерили нещо, което очевидно е добра новина. Но има голяма разлика между намирането или знанието дали ваксината работи и преминава през всички етапи.” “”

Д-р Антъни Фочи, директор на Националния институт за алергии и инфекциозни болести в САЩ предупреди“Надявам се китайците и руснаците действително да тестват ваксината, преди да дадат ваксината на никого.”

В доклад на BloombergТова каза Светлана Завидова, изпълнителен директор на Асоциацията на организациите за клинични изпитвания. „Защо всички компании следват правилата, а руските не? Правилата за провеждане на клинични изпитвания са изписани с кръв. Не можете да бъдете наранени. “

„Това е кутия на Пандора и не знаем какво ще се случи с хората, на които е поставена инжекция с недоказана ваксина“, добави тя.

“Ваксините, които не са правилно тествани, могат да причинят вреди по много начини – от отрицателни ефекти върху здравето до създаване на фалшиво чувство за сигурност или подкопаване на доверието във ваксинациите”, каза Томас Болики, директор на глобалните здравни програми в Съвета по външни работи отношения Асошиейтед прес,

На 2 август началникът на руската санитарна станция Анна Попова се опита да успокои всички в интервю на Rossiya-1 Телевизионната станция казва: „Не се съмнявам, че ваксината (срещу новия коронавирус), която трябва да достигне до хората, ще бъде напълно безопасна и разбира се ефективна“.

“Бих искала да се надявам, че (имунитетът) е устойчив и постоянен”, добави тя.

Руското министерство на отбраната също влезе да поясни че той “ще тества ваксината върху доброволците при пълно съответствие с приложимите закони и научни методологически предписания, за да се избегнат допълнителни рискове, без да се опитват да съкратят продължителността на изследванията”.

Трябва да започне производството на ваксината

А Ройтерс В доклад, позоваващ се на анонимен източник, се казва, че първата потенциална ваксина в Русия ще бъде одобрена от регулаторите този месец. Производството на тази ваксина е планирано да започне през септември.

Това заяви в интервю за министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров ТАСС “Институтът Гамалея работи по серийно производство с три компании с локации в областите Владимир, Ярославъл и Москва, а именно Generium, R-Pharm и Binnopharm. Силно се надяваме серийното производство да започне още през септември.”

Въпреки че не бяха дадени точни цифри, Мантуров заяви, че няколко хиляди консерви ще се произвеждат всеки месец тази година. До 2021 г. руските компании ще произвеждат “няколко милиона” дози от ваксината от Националния изследователски институт по епидемиология и микробиология в Гамалея.

Русия ще пусне първата в света ваксина срещу COVID19 утре, 12 август.  Всичко, което трябва да знаете

Илюстрация на флакони с ваксина COVID-19. Кредит за снимка: Flickr / Jernej Furman

Дмитриев в интервю за Телевизия Росия-24 Канал каза, че повече от 20 страни от цял ​​свят са проявили интерес към производството на руската ваксина.

“Нашите чуждестранни партньори проявяват голям интерес към производството на тази ваксина в техните страни. Бразилия, Индия и много други страни имат голям интерес към руската ваксина, първата в света ваксина”, каза Дмитриев ТАСС,

„И сега повече от пет страни активно работят с нас, за да започнем производството на руската ваксина“, добави той.

Масова ваксинация до октомври

На 1 август министърът на здравеопазването Мурашко заяви, че Русия планира да започне кампания за масова ваксинация срещу новия коронавирус през октомври. Според доклад на LivemintВаксината се дава първо на лекари и учители.

„Продължаваме да планираме [vaccination] за октомври, защото трябва постепенно да въведем нова система за лечение “, каза Мурашко според доклад от ТАСС,

Ваксината също ще бъде „безплатна“, а разходите ще бъдат поети от бюджета на страната.

Векторна ваксина

Ваксината EpiVacCorona, направена от Държавния изследователски център “Вектор” и Федералната служба за надзор на защитата на правата на потребителите и биотехнологията на човешкото благосъстояние, наскоро го обяви Започнете масово производство от ваксината през ноември.

Те бяха започнали експериментите си върху хора на 24 юли и едва на 4 август 2020 г. три от пет доброволци са били ваксинирани с петия доброволец, получил първата доза вчера, 5 август. Възрастта от 18-30 години. Дозите EpiVacCorona се прилагат отново след 21 дни.

Според Федералната служба за надзор на защитата на правата на потребителите и човешкото благосъстояние Русия разработва 26 допълнителни кандидати за коронавирусни ваксини в 17 изследователски институции. Мурашко заяви, че през следващите шест до осем седмици разработчиците на две други ваксини ще кандидатстват за разрешение за започване на клинични изпитвания с доброволци.

Прочетете също:

Уютна мечка: Всичко, което знаем за хакерите, които се твърдят, че са насочени към изследване на ваксините COVID-19

Руската ваксина COVID-19 успешно завършва първата фаза на клинични изпитвания при хора


Source link