Breaking News
Home / технология / Съединените щати забраняват на компаниите да продават чипове на Huawei

Съединените щати забраняват на компаниите да продават чипове на Huawei
Администрацията на Тръмп планира да блокира доставките на полупроводници за Huawei, като засилва напрежението между САЩ и Китай.

Новите правила ще принудят чуждестранните производители на полупроводници, използващи американската технология, да получат лиценз от американски служители, преди да изпратят продукти до Huawei. Това е основен удар за китайския технологичен гигант, който се нуждае от полупроводници, произведени в чужбина за своите смартфони и телекомуникационни устройства.

Американският търговски отдел заяви, че ограниченията са реакция на Huawei и наскоро стартираното му полупроводниково дружество HiSilicon, което заобиколи контрола върху износа през годината.

[Read: Trump extends the Huawei ban to 2021

]

"Така не се държи отговорен глобален корпоративен гражданин", заяви министърът на търговията Уилбър Рос в изявление в петък.

„Трябва да променим нашите правила, които Huawei и HiSilicon са използвали, за да предотвратим американските технологии да позволяват злонамерени дейности, които противоречат на интересите на националната сигурност и външната политика на САЩ. "

Повишаване на напрежението

Новите правила ще задълбочат допълнително напрежението между Съединените щати и Китай, което драстично се увеличи след избухването на вируса на короната. Миналата седмица президентът Тръмп заплаши, че "ще развали цялата връзка с Китай".

Появата на Huawei като 5G централа и предполагаемите връзки с китайското правителство я поставят в центъра на търговската война между двете суперсили. Само вчера администрацията на Тръмп удължи забраната на американските компании да използват телекомуникационно оборудване Huawei до май 2021 г.

Последният ход е поредният удар за базираната в Шенжен компания, която става все по-отбранителна срещу атаките на САЩ. [19659002] "Китайското правителство не само ще гледа как Huawei е избит на дъската за рязане", каза председателят на Huawei Ерик Сю пред репортери на 31 март.

Надяваме се, че не сме на ръба на нова Студена война. [19659012] Corona Reporting

Прочетете ежедневното отразяване на това как технологичната индустрия реагира на вируса Corona и се абонирайте за нашия седмичен информационен бюлетин Corona Virus.

Съвети и трикове за работа от разстояние можете да намерите в нашите статии за кварталите за растеж тук или Следвайте ни на Twitter .


Source link