Breaking News
Home / умен технология / Amazon надвишава 1 милион основни абонати в Индия; отчети записва участието на продавача в Prime Day – TechCrunch

Amazon надвишава 1 милион основни абонати в Индия; отчети записва участието на продавача в Prime Day – TechCrunchАмазонка Днес гигантът за електронна търговия събра най-малко 1 милион абонати за своята услуга за лоялност Prime в Индия. Днес той обяви в дълъг преглед как платформата му се развива в Prime Day миналата седмица на втория по големина интернет пазар в света.

Повече от милион Prime абонати в Индия пазаруваха с малки предприятия през двете седмици, водещи до 48-часовото събитие в Prime Day миналата седмица, се казва в съобщението в блога. Имайки предвид световната пандемия, миналия месец Amazon избра Индия като първи пазар за Prime Day тази година.

Това е първият път, в който Amazon неясно разкрива колко от своите потребители са се регистрирали за услугата Prime в Индия, където абонаментът е $ 1

3,3 на година и пакетира Prime Video и Prime Music услуги. Amazon има над 150 милиона Prime абонати по целия свят.

Повече от 91 000 малки фирми (продавачи) в Индия – рекорд за компанията – присъстваха на местния премиер, продавайки на клиенти с 5900 пощенски кодове (обхващащи повече от 97% от страната). Над 4000 от тези компании имаха продажби от над 13 350 долара (малко по-малко от 4500 компании в Prime Day миналата година), а общо 31 000 продавачи заявиха, че двудневният период миналата седмица е най-добрата продажба на платформата ,

Китайските компании продължиха да генерират продажби в категорията смартфони, една от трите най-продавани категории в Amazon, и привличаха клиенти и за аксесоари, лаптопи и телевизори. Приемът контрастира на непрекъснато високите антикитайски настроения, които бушуват из Индия през последните месеци.

Amit Agarwal, SVP и Country Manager на Amazon India, каза в телевизионно интервю, че Prime Day миналата седмица също отбеляза „нарастваща тенденция за местните индийски продавачи да използват Amazon като отправна точка за пускане на продукти и достигане до клиенти по целия свят. Той обаче отказа да споделя всякакви номера.

„Този ​​премиерен ден беше посветен на партньорите ни за малкия бизнес (SMB), които все повече се обръщат към Amazon, за да продължат бизнеса си. Скромни сме, че успяхме да помогнем, тъй като това беше най-големият ни премиер ден за малкия бизнес досега “, казва той в изявление.

Prime Day е едно от най-големите събития за продажби на Amazon в световен мащаб. В Индия гигантът за електронна търговия исторически е продал повече стоки по време на мероприятия по продажбите около фестивала в Дивали, където местните жители поддържат най-високите си разходи.

Въпреки това участието на 91 000 продавачи в Prime Day миналата седмица е най-високото Amazon, което някога е виждал през всеки период на продажби в Индия. Например, по време на продажбата в Diwali миналата година, компанията отчете 65 000 доставчици.

Amazon, която се конкурира с Flipkart на Walmart в Индия, видимо насочи вниманието си към спечелване на доверието на повече продавачи в страната през последните няколко тримесечия. По-рано тази година основателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос заяви, че компанията ще инвестира 1 милиард долара в Индия, за да подпомогне дигитализирането на местния малък бизнес и да увеличи натрупания им износ за Amazon до 10 милиарда долара до 2025 г.

Компанията обяви днес, че е натрупала 650 000 продавачи в Индия, спрямо 500 000 през януари тази година.

Amazon също се фокусира върху работата си с квартални магазини в цялата страна, използвайки огромния им обхват, за да накара повече хора да пазаруват онлайн. Компанията заяви, че над хиляда такива магазини от над 100 града са дебютирали в Prime Day миналата седмица.

Amazon също така твърди, че повече от милион заявки са били отправени до Alexa в Prime Day. Компанията също сподели множество други статистически данни, като например твърдения, че два пъти повече клиенти са се регистрирали за членство в Prime Day миналата седмица, отколкото миналата година. Без конкретни числа обаче тези числа са безсмислени.


Source link