Home / умен технология / Facebook придобива 400 милиона долара Giphy – TechCrunch

Facebook придобива 400 милиона долара Giphy – TechCrunchFacebook ще придобие Giphy, уеб-базиран доставчик на анимирани GIF търсачки и платформи, днес Facebook потвърди, че струва около 400 милиона долара. Това става от доклад на Axios. Facebook обяви, че условията на договора няма да бъдат обявени. Giphy се превърна в централен източник на споделено съдържание с висока ангажираност. GIF файлове за анимирани отговори са достъпни във Facebook платформите и други социални приложения и услуги в Интернет.

В частност Giphy предлага интегрирани функции за търсене и стикер за Instagram на Facebook и ще продължи да работи в тази функция и ще бъде достъпна за други приложения чрез съществуващи и допълнителни интеграции. Хората все още ще могат да качват свои собствени GIF файлове, а Facebook възнамерява да продължи да оперира с Giphy под собствената си марка и да предложи интеграция на външни разработчици.

Facebook казва, че ще инвестира в допълнителна инженерна разработка за Giphy и ще изгради нови взаимоотношения за нея както от страна на съдържанието, така и от страна на разработчиците на крайните точки. Компанията заявява, че 50% от трафика на данни, получен от Giphy, вече идва от Facebook приложения, включително Instagram, Messenger, самото приложение на FB и WhatsApp .

Giphy е основана през 201

3 г. и първоначално е била само търсачка за GIF файлове. Първото голямо подобрение на продукта в уебсайта беше подобрение, което даде възможност за споделяне чрез Facebook и беше представено по-късно през годината на основаването му. Twitter бързо беше добавен като втора интеграция. Според последните данни от Crunchbase, Giphy е събрал 150,9 милиона долара в пет кръга, подкрепени от донори като DFJ Growth, Lightspeed, Betaworks, GV, Lerer Hippeau и др.


Source link