Breaking News
Home / Световна технология / Google забавя отново да изключва приложенията на Chrome

Google забавя отново да изключва приложенията на ChromeЛого на Chrome на събитие в Google в Ню Йорк през 201[ads1]3 г., вероятно също и датата, на която за последен път сте чули за приложенията на Chrome.

Лого на Chrome на събитие в Google в Ню Йорк през 2013 г., също вероятна дата за последно чуване за приложенията на Chrome.
снимка:: Марк Ленихан ((AP)

Google дава своя малко използван ChРимски приложения– които много потребители може дори да не си спомнят –период от датата на неговото изпълнение.

Приложенията за Chrome, които са различни от разширенията на браузъра, са програми, които са инсталирани в Chrome, но могат да бъдат Започна самостоятелно от работния плот, подобно на всяко друго приложение. В по-голямата си част тя беше в разцвета си преди повече от половин десетилетие ((или по-дълго), P.ъъ ръба, Öне добре Пример как изглежда приложението на Chrome на практика е чантаПозволява на потребителите да запазват новинарски статии и друго текстово съдържание за лаПо-нататъшно показване в отделен, оголен прозорец.

От началото на тази година Приложенията на Chrome за Linux, Mac и Windows вече не трябва да работят Юни тази година, Б.ут пъ-ъ 9to5GoogleGoogle очевидно е имам Притеснения. В един Понеделник публикация в блога, Написа Google че тези приложения на Chrome на тези три Операционна система първо ще бъде изключен Юни 2021 г. въз основа на обратна връзка от нашите клиенти и партньори, “ Организациите, които разчитат на приложенията по каквато и да е причина, могат да поискат разширение, което ще направят до юни 2022 г. В този случай поддръжката за приложения на Chrome под ChromeOS вече трябва да бъде прекратена,

Ако всичко върви по план, юни 2022 г. ще бъде, когато приложенията на Chrome ще загинат завинаги Doornail, T.Според Google в този момент уеб магазина на Chrome „вече няма да приема нови и актуализирани частни и непубликувани приложения за Chrome“. както и крайна поддръжка за приложения и свързани API на всички платформи.

Google първо обяви планове за прекратяване на поддръжката за Chrome Apps По целия път още през 2016гпозовавайки се на липса на широко разпространено приемане (само 1% от потребителите на Chrome на Mac, Linux и Windows са инсталирали пакетирано приложение), както и пачове, които правят Chrome далеч повече способни на дейности като „Работете офлайн, изпращайте известия и се свързвайте с хардуер. „Уеб магазинът на Chrome премахна категорията си за приложения през декември 2017 г., когато започна да прилага своя наследник Прогресивни уеб приложенияТова прави уебсайтовете да изглеждат по-скоро като приложения, а не да работят само в Chrome.

Chrome eРазширения, които са много популярниняма да бъдат засегнати от тези промени. Google наистина препоръчва този разработчик на всеки активен Chrome Преход на приложения към прогресивни уеб приложения, Уеб страници или разширения с разширения и предварително уведомяване на потребителите за превключване.


Source link